Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از اساتید دانشگاه‌های استان کردستان با تاکید بر اینکه چنانچه مدیری نسبت به ارباب رجوع خود کم‌لطفی کند اولین بی‌حرمتی را به خون شهدا کرده است گفت: مسئولین باید بدانند که به واسطه امنیت پایدار و خون شهدا در پشت میز مسئولیت قرار گرفته‌اند پس سعی کنند به این میز ​نچسبند و به درستی خدمت کنند که این تکامل یافته فرهنگ شهادت است اما متاسفانه همانطور که مشاهده می‌کنیم بسیاری از مسئولان به این مهم توجه نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ،مصطفی باغبانیان در حاشیه اجلاسیه نهایی کنگره ملی ۵۴۰۰ استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار  اظهار داشت: از تمام کسانی که دست‌اندرکار برگزاری کنگره 5400 شهید استان کردستان هستند تشکر می‌کنم که زمینه‌ای را فراهم کردند که یاد و خاطره عزیزانی که با هدیه خون پاک خود امنیت را برای ما به ارمغان آوردند فراموش نشود.

وی افزود: برگزاری کنگره 5400 شهید استان کردستان یادآور رشادت و از جان گذشتگی رزمندگان این استان است و در واقع طبق آیات قرآن تذکری برای ماست لذا امیدواریم این برنامه‌ها و این یادآوری‌ها محدود به زمان و مکان خاصی نباشد و همیشه تداوم داشته باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: البته بزرگداشت شهدا فقط مربوط به کشور ایران نمی‌شود بلکه در تمام کشورهای دنیا هر کسی که جان پاک خود را در راه امنیت و آسایش کشور تقدیم کند حرمت و ارزش بالایی دارد.

باغبانیان تصریح کرد: با توجه به اینکه وسعت استان کردستان 28 هزار و 100کیلومتر مربع و شهدای انصار استان 5400 نفر است پس در هر 510 مترمربع این استان یک شهید تقدیم انقلاب شده است البته اگر تعداد شهدای مهاجر را نیز به این آمار اضافه کنیم در هر 110 مترمربع از خاک این استان، یک شهید تقدیم انقلاب شده است و این نشان می‌دهد در هر نقطه از خاک استان باید امنیت داشته باشیم چراکه برای وجب به وجب آن خون داده‌ایم.

وی گفت: با توجه به اینکه در وجب به وجب خاک استان کردستان شهید داده‌ایم پس این اثبات برادری مردم کردستان به نظام است و این واقعیتی انکارناپذیر است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: مسله شهید و شهادت نه بعد زمانی، نه بعد مکانی، نه بعد جنسی و نه بعد شغلی و حرفه‌ای می‌شناسد و تا زمانی که کشورمان با این هدف و آرمان پیش برود بستر شهادت فراهم است البته شهادت محدود به دوره خاصی نمی‌شود بلکه قبل از انقلاب، حین انقلاب، بعد از انقلاب و در زمان تثبیت نظام هم وجود داشته است و این نشان می‌دهد برای مملکتمان، برای تمامیت ارضی و حاکمیت حرمت و ارزش قایل هستیم.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در متر به متر این استان خون شهیدان ریخته شده است پس این مسئله مسئولیت مسئولان و مدیران ما را در قبال مردم و در قبال خانواده شهدا بیشتر می‌کند.

باغبانیان افزود: وقتی محبتی به فرزند شهید می‌کنیم نباید منتی سرش بگذاریم چون اگر تمام دنیا را هم بدهیم به اندازه حضور یک لحظه پدر نیست و نیم نگاهی از پدرش را جبران نمی‌کند پس نباید فکر کنیم که کار بزرگی کردیم این وظیفه مسئولان است که قدر و منزلت خانواده و فرزندان شهدا را بدانند.

وی ادامه داد: فرهنگ شهادت و ایثار در جامعه منجر به امنیت پایدار شده است پس این امنیت پایدار باید منتج به توسعه اقتصادی پایدار در استان شود که در اینصورت نباید فرد بیکاری در استان وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: وقتی امنیت باشد باید مسئله امنیت اقتصادی هم پشت‌سر آن پیدا شود در واقع در سال‌های گذشته کسانی آمدند و وظیفه خود را ادا کردند پس امروز مدیرانی که سرکار آمده‌اند باید در راستای حرکتی که شهدای ما داشتند وظیفه خود را ادا کنند.

باغبانیان تاکید کرد: چنانچه مدیری نسبت به ارباب رجوع خود کم‌لطفی کند اولین بی‌حرمتی را به خون شهدا کرده است چرا که شهیدان خون پاک خود را تقدیم کردند که امروز مسئولین ما در امنیت بر صندلی مسئولیت تکیه بزنند پس این وظیفه مسئولین است که صادقانه و به درستی به مردم خدمت کنند.

این استاد دانشگاه گفت: مسئولین باید بدانند که به واسطه این امنیت و خون شهدا در پشت میز مسئولیت قرار گرفته‌اند پس سعی کنند به این میز نچسبند و به درستی خدمت کنند که این تکامل یافته فرهنگ شهادت است اما متاسفانه همانطور که مشاهده می‌کنیم بسیاری از مسئولان این مهم را انجام نمی‌دهند.

وی تصریح کرد: امیدواریم قدری از فرهنگ ایثار و شهادت به مدیران و مسئولان ما منتقل شود که به درستی کار کنند و قدر نعمت را بدانند.

باغبانیان گفت: مسائل دینی و مذهبی چیزی جدا از مسائل فرهنگی ما نیست و در مسائل دینی یکی از مقوله‌های مهم جهاد است یعنی وقتی فردی احساس کرد که به تمامیت ارضی، خاک و ناموسش حمله می‌شود باید بدون هیچ توقع و انتظاری در مقابل آن بایستد.

وی عنوان کرد: بیش از 90 درصد از شهدای استان داوطلبانه و بدون هیچ انتظار و چشم‌داشتی حضور یافته‌اند و این نشان می‌دهد که ایستادگی در مقابل دشمن یک کار عبادی است البته هرچند شهیدان هیچ انتظاری از ما ندارد اما چون در خلق امنیتی که امروز داریم سهم دارند پس این وظیفه ماست که نام و یاد آنها را فراموش نکنیم.

وی تاکید کرد: وظیفه ما در قبال شهدا درست خدمت کردن در هر پست و مقامی است چرا که شهدا صفر تا صد وظیفه خود را انجام دادند و بخشی از آن مانده که امروز وظیفه ماست که ادامه دهند آن راه و آن حرکت باشیم .

این استاد دانشگاه‌های استان کردستان گفت: اگر به درستی نقش و وظیفه خود را در قبال انقلاب و نظام ادا نکنیم به خون شهدا جفا و کم‌لطفی کرده‌ایم، اگر شهدا از جان خود گذشتند حداقل ما از وقت خود و از مال خود بگذریم.

باغبانیان تاکید کرد: حضور 6 هزار نفر در ورزشگاه 22 گولان برای شرکت در کنگره  5400 شهید استان کردستان نشان از قدردانی مردم از خدمات و رشادت شهدا بوده است پس مطمئنا اگر امروز مسئولین هم به درستی خدمت کنند مردم قدر آنها و خدمات آنها را می‌دانند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۴۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری

نمایش «رجوع» این روزها در تهران روی صحنه می‌رود تا به اختلافات متداولِ این روزها در روابط بین زن و شوهرها بپردازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، داستان‌ها و ماجراهای مربوط به روابط زن و شوهری همیشه دستمایه ساخت آثار نمایشی بوده است. از فیلم‌های «همسر»، «آتش بس»، «توفیق اجباری» تا نمایش‌های «بازیگر و زنش»، «تن شوری» و ... هنرمندان را به سمت خلق آثاری با این موضوعِ همیشه جذاب سوق داده است.

جذابیت همیشگی این سوژه باعث شده پدید آورندگانِ تئاترِ «رجوع» نیز به سمت تولید اثری نمایشی با موضوعِ روابط زن و شوهری بروند. رجوع به قلم کیمیا خلج و کارگردانی سعید حشمتی در قالب اپیزودهای مشابه به چالش‌های زندگی زناشویی می‌پردازد. روایت داستان در بستر دادگاه، اندکی کلیشه‌ای و تکراری به نظر می‌رسد. اگر از این زاویه به دادگاه نگاه کنیم که عموماً ارجاع به دادگاه و قاضی آخرین راهکار برای حل بحران‌ها باشد پس باید این اشکال را متوجه نویسنده‌ی نمایش «رجوع» دانست که هیچ فرصتی را برای سازش بین زوجین قائل نبوده و صدور حکم قضایی را فصل الخطاب قرار داده است.

کلنل دست به دامن عارف شد / نازنین بیاتی انتخاب مناسبی بود؟

البته در نمایش اشاراتی به فرصت دادگاه برای ایجاد سازش بین زوجین برای تفکر و تأمل بیشتر شده اما این اقدام نویسنده ناکافی به نظر می‌رسد و شاید اگر به جای فضای دادگاه، اتفاقات نمایش در حضور شخص دیگری مانند یک مشاور خانواده رخ می‌داد، فرجام مثبت و امیدوار کننده‌تری برای کاراکترهای نمایش قابل تصور بود.


اپیزود نخست این نمایش روایت زن و شوهری بود که اختلافاتشان مربوط به استقلال زن و زیبایی‌های ظاهری بود.

در «رجوع» دیالوگ‌ها چکشی و پینگ پونگی است و نویسنده به خوبی موفق به ایجاد بده بستان‌ها در نمایشنامه شده است. داستان زندگی کاراکترها به شکل صحیحی پرداخت و روایت شده و نویسنده به شناخت درستی از کاراکترهای نمایشش رسیده است. در هر اپیزود تفاوت کاراکترها به وضوح قابل دریافت است و نویسنده در نگارش آنها خلاق و پویاست.

اما نکته مهمی که در مورد متن وجود دارد نوع نگارش آن است. اخیراً در بسیاری از آثار، نویسندگان را نمی‌توان مؤلف محسوب کرد. مؤلفی که ایده دارد، مشق می‌دهد، درس می‌دهد و شاید راهی نشان می‌دهد و....


اپیزود دوم؛روایت کارگردانی بود که به عنوان یک سلبریتی، در عین ازدواج با همسری روستایی، ارتباطاتی موازی داشت و همین موضوع موجب اختلافات شدید بین او و همسرش شده بود.

بخش زیادی از نویسندگان نسل جدید روایت‌هایی گزارش گونه دارند. روایت‌هایی که گویی تنها برای صرفا جهت اطلاعِ مخاطب نوشته شده‌اند یا اینکه گویی یک گزارش خبری هستند تا یک نمایشنامه با هدفی والا و نتیجه‌گیری که به کارِ زندگیِ مخاطب بیاید.
البته که در بسیاری از  آثار خبری، خبرنگاران نتیجه گرا و هدفمند هستند و تنها صرفاً راوی یک رویداد نیستند؛ بلکه موجب ایجاد چالش‌های جدی می‌شوند. اما در «رجوع» نویسنده فقط «گزارشگر» است. گزارشگری که گزارش می‌دهد؛ در بطن جامعه خانواده‌هایی هستند که شرایط ویژه و متفاوتی بر زندگی آنها حاکم است.

کیمیا خلج با نوشتنِ متن «رجوع» فقط به مخاطب خبر می‌دهد و مخابره‌گر یک اتفاق است؛ البته که همین هم ارزشمند است. اما نباید فراموش کنیم که نویسنده‌ی این نمایش‌نامه راهکار ندارد، ایده ندارد و هدایت گر نیست.

شاید به همین علت است که به رغم هدایت صحیح و خوب بازیگران توسط کارگردان، حس و حال تماشای یک اثر تئاتری ویژه به مخاطب منتقل نمی‌شود.


اپیزود سوم مربوط به زن و شوهری بود که تفاوت‌های اعتقادی و فرهنگی عمیقی با همدیگر داشتند و همین مسئله اختلافات شدیدی بین آنها ایجاد کرده بود.

اساساً در شرایط مشابه هیچ راهی برای به چالش کشیده شدن خلاقیت کارگردان وجود ندارد و یا حداقل بیننده تلاشی برای خلق یک اثر بصری ویژه از کارگردان را شاهد نیست. آفتی که گریبان برخی یا شاید بسیاری از آثارِ این روزهای تئاتر ایران را گرفته است.

کارگردانان در آثار مشابه و این نمایش، به «صندلیسم!» دچار شده‌اند. آفتی عجیب که با اسم رمز «مینی مال» و فقط با چیدن چند صندلی ساده در صحنه روز به روز در حال نفوذ در جان تئاتر است. هر کدام از کارگردانان هم دلایل خاصی را برای انتخاب این سبک کاری دارند که غالباً چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.  اجرای «صندلیسم» هرچه هست نه تنها تئاتر محسوب نمی‌شود بلکه شاید در چهارچوب یک اثر رادیویی ویژه هم گنجانده نشود.

البته که نمایش «رجوع» با وجود اینکه صحنه‌ای خالی دارد و تنها به چند صندلی روی صحنه پناه برده، اما تلاش کرده تا جنبه‌های نمایشی و تصویری هم در کار باشد تا اثر صرفا به یک نمایش رادیویی تبدیل نشود.


اپیزود چهارم این نمایش به روایت خانواده‌ای اختصاص داشت که زنِ خانواده در فضای مجازی بلاگر بود و همین مسئله پایه و اساس اختلافاتِ شدیدی شده بود.

رفتن سراغ موضوع‌های اجتماعی که در دل جامعه و در میان مردم جاری هستند و هر کدام از ما بارها و بارها در اطراف‌مان آنها را دیده‌ایم، بسیار ارزشمند است. پرداختن به این موضوع‌ها حتی اگر بدون ارائه‌ی راهِ چاره یا راهی تازه باشد، با زدنِ تلنگرهایی هرچند کوچک به مخاطب، می‌توانند اثرگذار باشند.

منصفانه نیست اگر از بازی خوب بازیگران (رجوع) سخن نگوییم. از اپیزود اول تا آخرین اپیزود که با بازی شیرین و دقیقِ افشین سنگ چاپ مواجه می‌شویم، همه بازیگران بسیار دقیق و حساب شده ایفای نقش می‌کنند و این نکته‌ای است که به واسطه آن نمی‌شود از نقش ویژه کارگردان چشم پوشی کرد.

در پایان باید گفت علیرغم کاستی‌هایی که در نمایش «رجوع» به چشم می‌خورد، اما این اثر ارزش یک بار دیدن را دارد.

توضیحات نمایش:

 رجوع

نویسنده: کیمیاخلج
کارگردان: سعیدحشمتی

بازیگران:

نیما هاشمی سرشت، الهام احمدی، میثاق جمشیدی، پریسا علی نیا، کیمیا خلج، هومن بنایی، روناک برخوردار، فاطمه توانا، محمد روشنفکر و افشین سنگ چاپ

-------------------------
نوشته: هبت اله یگانه
-------------------------

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امنیت و اقتدار کشور مرهون خون پاک شهدا است
  • حمایت فعالان سیاسی کردستان از اجرای طرح نور
  • عطر افشانی مزار شهدا درپلدشت
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • رسیدگی به ۵۳ فقره پرونده دادگستری مازندران با هدف تکریم ارباب رجوع
  • دیدار معاون وزیر کار با خانواده شهید وطن خواه کردستان
  • دیدار فرماندار شهرستان ارومیه به مناسبت روز کار و کارگر با خانواده شهید
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • ببینید | ۱۲ اردیبهشت سالروز درگذشت محمدرضا لطفی
  • معلمی رسالت و تکلیفی آمیخته با عشق است